Infosessie voor stakeholders 'Europese kansen voor vervoer in Vlaanderen'

Europa maakt zich op voor een druk vervoersnajaar. Het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (vleva) en de Mobiliteitsraad van Vlaanderen (MORA) organiseerde de infosessie 'Europese kansen voor vervoer in Vlaanderen'.

Deze infosessie richtte zich tot stakeholders die zicht willen krijgen op de actuele vervoersdossiers, de gevolgen en kansen ervan voor Vlaanderen en de mogelijkheden voor inspraak.

Naast een algemeen overzicht van de EU-dossiers, werd de Raadsbeslissing toegelicht over de Trans-Europese Transportnetwerken (TEN-T) en de impact van deze beslissing op de haven van Antwerpen.

Programma

  • 9.00 uur Verwelkoming door Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken
  • 9.15 uur De prioritaire transportdossiers en prioriteiten van het Litouwse EU-voorzitterschap, toelichting door Joke Bamps (Vlaamse Vertegenwoordiging binnen de Permanente Vertegenwoordiging van BelgiĆ« bij de Europese Unie)
  • 10.00 uur De Trans-Europese Vervoersnetwerken 2014-2020, toelichting door Herald Ruijters (Head TEN-T Unit, Europese Commissie)
  • 11.00 uur Kansen van de Trans-Europese Vervoersnetwerken voor de haven van Antwerpen, toelichting door Chris Coeck (Manager Beleid en Strategische Projecten, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen)